Statant arba renovuojant namus, vienas iš svarbiausių aspektų yra drėgmei atsparių medžiagų pasirinkimas. Šiame straipsnyje aptarsime kelias populiariausias ir efektyviausias drėgmei atsparias medžiagas, kurias galite naudoti savo namuose.

Medžio Plaušo Plokštės

Medžio plaušo plokštės yra natūralios, ekologiškos ir puikiai susidoroja su drėgme. Nors ši plokštė yra atspari drėgmei, tačiau praleidžia iš pastato išsiskiriančius vandens garus ir orą, todėl yra montuojama tiesiai ant šilumos izoliacijos išorinio sluoksnio.Tokiu būdu yra užtikrinama statybinės konstrukcijos drėgmės apykaita, nesudrėksta šildomasis sluoksnis.

OSB4 (Orientuotas Strand Board 4)

OSB4 turi labai didelę laikomąja galią ir standumą, taip pat didelį atsparumą drėgmei bei matmenų stabilumą.
Dėl savo aukščiausios klasės savybių EGGER OSB 4  yra ideali plokštė naudoti medinėms konstrukcijoms – stogams, sienoms, luboms ar grindims.

Cemento Drožlių Plokštės - Cetris

Cemento drožlių plokštės yra dar viena puiki medžiaga, kuri tinka drėgnoms patalpoms, jau nekalbant apie jos priešgaisrines savybes. Tinka naudoti sienoms, fasadams, grindims, stogams, priešgaisrinei saugai, lubų pakaloms, nuolatiniams klojiniams, balkonams, kelių konstrukcijoms.

Apdailos Medžiagos

Norint apsaugoti pastatą nuo drėgmės, ne tik svarbu pasirinkti tinkamas konstrukcines medžiagas, bet ir tinkamas apdailos medžiagas. Drėgmei atsparios apdailos medžiagos ne tik padės išlaikyti namus sausus ir saugius, bet ir užtikrins vidaus sienų ilgaamžiškumą.

Medžio drožlių plokštės

Pristatome Unilin Durelį ir Lignum plokštes, kurios yra universalios, drėgmei atsparios medžio drožlių plokštės, laikančios apkrovas. Pagal Europos standartus priskiriamos P5 klasei. Jos naudojamos patalpose, kuriose yra didelis santykinės drėgmės lygis. Unikali medžio drožlių plokščių sudėtis užtikrina, kad išbrinkimas ir linijinis plėtimasis išliktų ribotas.

Renkantis medžiagas, būtinai atkreipkite dėmesį į jų dregmei atsparias savybes. Konsultuodamiesi su specialistais ir naudodamiesi patikimais šaltiniais, galėsite sukurti tvirtus ir ilgaamžius namus.