CEWOOD yra natūralios kilmės, aplinkai ir žmogaus sveikatai draugiška medžiaga, pagaminta iš aukščiausios kokybės smulkių medžio drožlių (medienos vilnos). Kaip rišamoji medžiaga naudojamas su vandeniu sumaišytas cementas. Priklausomai nuo paskirties CEWOOD plokštės skirstomos į 3 grupes – akustinės, dizaino ir konstrukcinės plokštės.


Akustinės plokštės – ekologiška, sveikatai draugiška medžiaga, jungianti didelį atsparumą ugniai su geromis akustinėmis ir termoizoliacijos savybėmis. Plačiai naudojama visuomeninių ir gyvenamųjų pastatų interjeruose, lubų ir sienų apdailai, padidinto akustinio krūvio patalpose, kur iš esmės svarbi triukšmo absorbcija ir garso izoliacija. Tinka padidinto drėgnio patalpoms.


CEWOOD plokštės tinka tiek sienoms bei luboms, tiek konstrukciniams sprendimams. Medienos vilnos plokštės plačiai naudojamos visame pasaulyje įvairaus tipo pastatams. Dėl savo dizaino ir akustinių savybių šios plokštės populiarios tokiuose projektuose, kaip ugdymo ir kultūros institucijos, viešieji pastatai, ofisai, gamyklos, pramonės objektai, privatūs namai, sporto klubai ir t.t.


Pagrindiniai CEWOOD plokščių pranašumai:

EKOLOGIJA – natūrali medžiaga.

ESTETIKA – platus faktūrų, formų ir atspalvių pasirinkimas.

SVEIKATA – kuria palankią aplinką, antialergiška, kvėpuojanti.

ILGAAMŽIŠKUMAS – nesideformuoja, laikui bėgant nepraranda savo savybių.

AKUSTIKA – efektyvi garso izoliacijos ir absorbavimo medžiaga.

PRIEŠGAISRINĖ SAUGA – aukšti priešgaisrinės saugos rodikliai (B-s1, d0).

ŠILTINIMAS – puikios izoliacijos savybės.

PATOGUS VARTOJIMAS – lengvai transportuojama, apdorojama, pjaustoma, montuojama ir dažoma.


APIE GAMINTOJĄ

SIA „CEWOOD“ – tai Latvijos įmonė, turinti gamyklą Alūksnės krašto Jaunlaicenėje. Vaizdingasis Vidžemės regionas turtingas miškais ir vertinga mediena – pagrindine CEWOOD plokščių gamybos žaliava.  

Įmonė sėkmingai perėmė ir toliau plečia daugiau kaip 5 dešimtmečių smulkiųjų medžio drožlių (medienos vilnos) plokščių gamybos tradicijas Latvijoje. Pradžioje medžio drožlių (fibrolito) plokštės buvo naudojamos pastatams šiltinti ir konstrukcijoms statyti, šiandien be tokios paskirties produkcijos gaminamos ir akustinės bei dizaino plokštės, plačiai naudojamos įvairių objektų interjerų sprendimams visame pasaulyje. CEWOOD produkcija eksportuojama į Europą, Aziją, JAV.