DURELIS statybinės plokštės. Belgijos gamintojo UNILIN plokštės gamyboje naudojama melamino karbamido formaldehido (MUF) klijų sistema (dvikomponenčiai klijai – naudojami su kietikliu), kuri užtikrina aukštą atsparumą vandeniui, terminį stabilumą, turi gerą atsparumą mikroorganizmams. Plokštės išorinis sluoksnis sudarytas iš smulkesnių medžio drožlių plokščių. Paviršius lygus. Durelis galimas su TopFinish® paviršiumi – paviršius padengtas papildomu parafino sluoksniu, kuris dar labiau padidina atsparumą drėgmei, plokštė tampa hermetiškesnė. Unikali DURELIO sudėtis užtikrina, kad išbrinkimas ir linijinis plėtimasis išliktų ribotas. DURELIS plokštės naudojamos statybų sektoriuje, stogų ir sienų konstrukcijoms, taip pat vidaus patalpose, kuriose yra didelis santykinis oro drėgnumas.

Durelis Populair – drėgmei atspari medienos drožlių plokštė, naudojama tiek drėgnoje, tiek ir sausoje aplinkoje. Skirta grindims, sienoms, stogams, laiptams ir pan.

Plokštės charakteristikos
Išbrinkimas per 24h pamerkus į H2O, iki 10 %. Atlikus testus KTU Architektūros ir statybos institute iš 8 bandinių išbrinkimas per 24h – 2,71 % (kai OSB/3 – 15%).
Ypatingai stipri, stabili P5 plokštė laikanti apkrovas.
Tankesnė nei OSB, dėl ko daug tvirtesnė.
Konstrukcijos ar oro drėgmė minimaliai veikia plokštės brinkimą ir išsiplėtimą.
Multifunkcionalią MDP lengva panaudoti.
Tvirtas pagrindas ir ypatingai kietas, lygus paviršius.
Plaušų struktūra daug smulkesnė, o paviršiuje ypatingai smulki, dėl ko MDP net gavusi drėgmės nepakeistų paviršiaus sąvybių, kaip gali atsitikti OSB.
Tinkama betonavimo darbams.
Žema formaldehido emisija. E1 klasė pagal EN120.

Privalumai

  • Patvarumas ir atsparumas drėgmei
  • Aukštas stabilumas
  • Didelė laikomoji galia
  • Aukštos kokybės sudėtinės medžiagos
  • Apie 50 proc. kietmedžio ir 50 proc. spygliuočių medienos.

Panaudojimas

  • Stogo konstrukcijos
  • Sienų ir pertvarų konstrukcijos
  • Grindų ir terasų įrengimas

Durelis TG4 – drėgmei atspari medienos drožlių plokštė, naudojama tiek drėgnoje, tiek ir sausoje aplinkoje. Skirta grindims, sienoms, stogams, laiptams ir pan. TG4 skirtumas toks, kad tai yra plokštės su išdroža kraštinėse.